tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kissankulman Päiväkoti


Liikeidea ja kohderyhmä

Kissankulman päiväkoti sijaitsee Kuopiossa Hannes Kolehmaisen kadulla luonnonläheisellä, rauhallisella alueella sijaitsevassa kaksikerroksisessa 150 neliön omakotitalossa. Rakennus on vuoden vanha, eikä ole mitään vaurioita. Alakerrassa on tilava eteinen, iso ruokailu/oleskelutila, pieni keittiö, WC-tilat ja lepohuone. Yläkerrassa yksi iso leikkitila. Toimipaikkamme lähistöllä on uimahalli, liikuntahalli, teatteri ja sairaala. Takapihalla on aidattu leikkikenttä, jossa on keinut, liukumäki, karuselli ja hiekkalaatikko. Piha on osittain nurmikkoa ja hiekkaa eikä puita ole. Kissankulman aukiolo ajat maanantaista perjantaihin 7.00-16.00. Ohjaajia on tällä hetkellä 4 ja lapsia mahtuu 25.


Osaaminen ja kokemus

Henkilökuntaan kuuluu neljä ohjaajaa. Kaksi heistä on lastenhoitajia, joilla on 5 vuoden työkokemus. Yksi lastentarhan opettaja ja yksi erityislastentarhan opettaja, joka on käynyt myös tukiviittoma- kurssin. Kaikki ovat käyneet ensiapukurssin ja hygieniapassi suoritettuna.

Toiminta-ajatus

Toteutamme lapsilähtöistä kasvatusta tiiviissä yhteistyössä perheiden kanssa. Tavoitteemme on luoda lapsille turvallinen ja viihtyisä oppimisympäristö. Suosimme vapaata leikkiä kaverisuhteiden luomista unohtamatta.

Yrityksemme laatu

Huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista ja jaksavuudesta tasapuolisilla työvuoroilla ja tuella vaativissa tehtävissä. Pyrimme myös järjestämään muutaman kerran kuussa virkistystä mm. karaokea, golfia ja uimareissuja muiden päiväkotien kanssa. Perushoidossa huomioimme kaikkia lapsia tasavertaisesti uskonnosta riippumatta. Päiväkotimme pyrkii tarjoamaan monipuolista toimintaa esim. liikunta- ja ympäristökasvatusta. Hyödynnämme myös vapaa-aikaa käymällä kävelyllä läheisessä puistossa.

Yhteistyöverkosto

Viranomaiset ovat hyväksyneet päiväkodin toteutuksen. Vakuutusyhtiönä toimii Fennia (Henkilöt ja rakennus vakuutettu tapaturmien ehkäisemiseksi). Emme tee itse ruokaa, vaan se saapuu läheisestä Savonia-ammattikorkeakoulusta valmiina lämmitystä vailla. Siivooja käy täällä joka toinen päivä aamuin (klo 6.30) ja iltapäivällä (klo 16.30). Olemme myös yhteistyössä kahden lähistöllä sijaitsevan päiväkodin kanssa ja käymme yhteisillä matkoilla mm. Wanhojen tansseissa, uintireissulla ja julkisissa tapahtumissa.

Markkinointi

Meillä on luotuna omat nettisivut, jossa jaamme tapahtumia, kerromme henkilöstöstä ja lapsiryhmästä. Siellä löytyy myös valokuvia yhteisistä hetkistä. Tien varrella on kyltti, joka opastaa päiväkotiimme ja se on saanut jo paljon huomiota. Teemme yhteistyötä myös vanhainkotien kanssa, jossa käymme lasten kanssa ikäihmisiä katsomassa. Me olemme järjestäneet myös muutaman kerran liikuntapäiviä koko perheelle, jossa olemme samalla saaneet hyvää markkinointia päiväkodillemme.

Riskien kartoitus

Olemme käyneet viranomaisten kanssa läpi päiväkodin turvallisuussuunnitelman. Korvasimme myös kerrosten väliset portaat tasaisella levyllä joka ei ole niin jyrkkä ja lapset pystyvät turvallisesti sitä käyttämään. Pistokkeet on suojattu ja suurin osa johdoista menee seinän/lattiamaton alla. Tiskausvälineet ja -aineet ovat keittiön yläkaapeissa lasten ulottumattomissa ja pyykin pesuun sekä siivouksessa käytettävät työvälinnet ja aineet ovat lukollisessa huoneessa. Takapihan leikkialueella keinujen alla matot ja muuten nurmikkoa, myös liukumäen alla. Meillä on kaksi kertaa vuodessa paloharjoitus/pelastussuunnitelma ja olemme opetelleet lasten kanssa ryhmäytymistä ja kokoontumispaikat.

Kehittämisideat

Tulevaisuudessa pyrimme panostamaan lasten sisään- ja uloskirjaukseen, koska se on liian epätarkka. Hajalle menneitä ulko- ja sisäleluja aiotaan korvata uusilla jo lähiviikkojen aikana. Nykyaikana liikunta on ongelma ja haluamme panostaa siihen enemmän myös päiväkodissa.

Organisaatiokaavio

Työnantajan velvollisuudet ja YT-menettely

Työnantajan on maksettava palkkaa sovitun perusteen mukaan. Työnantajan on lisäksi järjestettävä työolosuhteet turvallisiksi. Työsuojeluvelvollisuus koskee kaikkia työpaikalla työskenteleviä.
Työnantajan on myös puututtava käytössä olevin keinoin työpaikalla esiintyvään työpaikkakiusaamiseen. Lisäksi työnantajan on kohdeltava työntekijöitään tasapuolisesti.

Yhteistoimintamenettelyssä säädetään pakollisesta yhteistoimintamenettelystä, mutta yhteistoimintaa, työnantajan ja työntekijöiden välistä vapaamuotoista neuvottelua voidaan toteuttaa koska tahansa. Tavoitteena on yhteisymmärryksessä kehittää yrityksen toimintaa ja työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa yrityksessä tehtäviin päätöksiin, jotka koskevat heidän työtään, työolojaan ja asemaansa yrityksessä. Tarkoituksena on myös tiivistää työnantajan, henkilöstön ja työvoimaviranomaisten yhteistoimintaa työntekijöiden aseman parantamiseksi ja heidän työllistymisensä tukemiseksi yrityksen toimintamuutosten yhteydessä. Menettelyssä käsitellään työsuhteen oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyviä kysymyksiä. Yhteistoimintalaki koskee yrityksiä, joissa on vähintään 20 työntekijää, mutta yhteistoimintaa voidaan suorittaa myös pienemmissä yrityksessä.

Yksityisen sosiaalipalvelualan TES-otteita

Työntekijän säännöllinen työaika muussa kuin toimisto- tai jaksotyössä on enintään 8 tuntia vuorokaudessa.

Työntekijän palkan tasoon palkkaryhmän sisällä vaikuttaa hänen työtehtäviensä vaativuus. Mikäli työntekijän työtehtävät ovat selvästi kyseisen palkkaryhmän perustyötä vaativammat, vastuullisemmat tai edellyttävät erityistä koulutusta tai kokemusta, tulee tämä huomioida vähimmäispalkkaluokkaa korkeampana.

Viikoittaista ylityötä on työ, jota tehdään yleistyöajassa yli 38 tuntia 50 minuuttia viikossa ja toimistotyössä yli 38 tuntia viikossa ja joka ei ole
vuorokautista ylityötä. Siitä maksetaan kahdeksalta ensimmäiseltä tunnilta 50 %:lla ja seuraavilta tunneilta 100 %:lla korotettu palkka.

Alan opiskelijan kanssa voidaan sopia harjoitteluajasta, jonka kuluessa palkka on vähintään 90 % kyseisen tehtävän ohjepalkkaluokasta.